CBS Heerlen

In een prachtig pand in Heerlen zit het CBS. Een groot atrium met een glazen dakconstructie geeft het pand een ruime uitstraling. Tussen de etages is een geharde glazen gevelbekleding geplaats. Ondanks dat de geharde ramen getest waren is er voor gekozen om een extra veiligheid voorziening aan te brengen. Na een uitgebreide test waarbij de oorspronkelijke situatie is nagebootst in een test centrum, is besloten om goedkeuring te geven aan dit project. Gebruik makend van hoogwerkers is er een transparante folie aangebracht die bij eventuele breuk er voor zou zorgen dat het glas bij elkaar zou blijven. De folie mocht geen afbreuk doen aan de glansgraad van het glas en de patronen die door middel van zeefdruk in het glas zijn verwerkt. Het resultaat is dat er een extra veilige werkruimte is gecreƫerd zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling van het atrium.

Created by Cleverbirds